Βαφτίσια και δεξίωση

Η προετοιμασία για τη βάπτιση και τη δεξίωση

 

Από τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες μέχρι το χώρο της βάπτισης και της δεξίωσης, η προετοιμασία για τα βαφτίσια θα έπρεπε να είναι μια αφορμή για χαμόγελα, κέφι και ενθουσιασμό. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που αγχώνονται μήπως τυχόν και ξεχάσουν κάποια μικρή ή λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια και δεν είναι όλα έτοιμα στην εντέλεια την ημέρα της τελετής. Γι' αυτό θα κάνουμε μια μικρή σύνοψη των κινήσεων που έχετε να ακολουθήσετε για να είστε έτοιμοι εγκαίρως χωρίς άγχος ή αμφιβολίες.

- Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα όμορφο εκκλησάκι και κανονίστε με τον πατέρα την ώρα και την ημέρα που θα γίνει η τελετή.

- Συννενοηθείτε αν θέλετε με το νονό ή τη νονά για τα βαπτιστικά (ρούχα και παπούτσια) του παιδιού και για τα σταυρουδάκια.

- Αγοράστε ή ετοιμάστε αν έχετε το χρόνο και το μεράκι τις μπομπονιέρες για τα βαφτίσια βάζοντας το προσωπικό σας γούστο στην επιλογή ή τη δημιουργία.

- Κάντε μια λίστα με τους καλεσμένους που θέλετε να έχετε και ετοιμάστε τα προσκλητήρια για την τελετή και τη δεξίωση.

- Αν έχετε τη διάθεση να παραθέσετε δεξίωση ή ένα μικρό πάρτυ μετά από τα βαπτίσια, επιλέξτε μια καλαίσθητη αίθουσα εκδηλώσεων και βάλτε το προσωπικό σας γούστο και στυλ στη διακόσμηση και το στολισμό του χώρου με αντικείμενα ξεχωριστού design.

- Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις ιδέες σας με τις πιο σύγχρονες τάσεις διακόσμησης και σχεδιασμού, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές δημιουργίες στα design & decoration blogs που καλύπτουν το χώρο της τέχνης.

- Κάντε μια βόλτα σε ζαχαροπλαστεία ή σε εταιρείες catering και εστίασης και οργανώστε τις τούρτες, τα γλυκίσματα, ή ό,τι άλλο έχετε το κέφι να προσφέρετε στους προσκεκλημένους σας στο χώρο της δεξίωσης.

- Τέλος φυλάξτε το πιο ζεστό σας χαμόγελο και ένα φιλάκι για το παιδί σας, και όλη σας την καλή διάθεση για τους φίλους που θα γιορτάσουν μαζί σας. Αυτά είναι τα σημαντικότερα εφόδια για να περάσετε όμορφα τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας.