Γαμήλιες δεξιώσεις

Τα βήματα για να οργανώσετε μια ευχάριστη εκδήλωση

 

Είναι νεοελληνική εθιμοτυπία πλέον, το ζευγάρι να γιορτάζει το γάμο του σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες δεξιώσεων. Η εκδήλωση αυτή άλλωστε είναι μια ευκαιρία να μοιραστούν οι δύο νεόνυμφοι την ευτυχία τους με συγγενείς, φίλους και δικούς τους ανθρώπους σε έναν όμορφο χώρο, που θα καλύπτει τις αισθητικές και λειτουργικές προδιαγραφές που έχουν θέσει.

Η γαμήλια δεξίωση λοιπόν, είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι όλης της τελετής, και δίνει την ευχέρεια στο νέο ζευγάρι, να αφιερώσει χρόνο στους καλεσμένους και να απολαύσει ένα εξαιρετικό γεύμα μαζί με αγαπημένους ανθρώπους. Άρα μια καλά οργανωμένη δεξίωση είναι μέρος μιας επιτυχημένης γαμήλιας εκδήλωσης. Τί πρέπει όμως να προηγηθεί ώστε να περάσουν καλά στη δεξίωση όλοι οι καλεσμένοι;

Επιβεβλημένο είναι να προετοιμαστείτε εγκαίρως κάνοντας τα πλάνα σας από νωρίς για να μην υπάρξουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

- Η τοποθεσία που θα επιλεχθεί για να γίνει η δεξίωση, είναι ένας πρώτος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξετε, καθώς θα πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση των καλεσμένων.

- Η δεξίωση σε μια καλόφημη, γνωστή περιοχή είναι ασφαλώς μια σημαντική προϋπόθεση για να βρεθούν όλοι οι άνθρωποί σας στη δεξίωση με καλή διάθεση.

- Αν ο γάμος γίνεται αργά την άνοιξη ή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτούς χώρους για την εκδήλωσή σας που θα προσφέρουν άπλα, δροσιά και θέα στους καλεσμένους σας.

- Αν από την άλλη πλευρά ο γάμος γίνεται το χειμώνα είναι λογικό να επιλέξετε κάποιον καλαίσθητο και περιποιημένο εσωτερικό χώρο.

- Φροντίστε επίσης να ελέγξετε το χώρο στάθμευσης και τις δυνατότητες να φιλοξενήσει όλα τα οχήματα των προσκεκλημένων.

- Μην ξεχάσετε να βάλετε την προσωπική σας σφραγίδα στο γεύμα που θα χαρούν οι φίλοι σας. Μπορείτε να κάνετε την επιλογή του μενού έτσι ώστε να ταιριάζει στην εποχή και το χαρακτήρα της εκδήλωσεις που οργανώνετε.

- Εφόσον μάλιστα έχετε τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε σε δικό σας χώρο τους καλεσμένους, μπορείτε να παραγγείλετε υπηρεσίες catering ακόμα και στο χώρο σας.

- Φροντίστε τέλος για τη μουσική συνοδεία της δεξίωσης. Ετοιμάστε μόνοι σας playlists ή απευθυνθείτε σε ειδικευμένους επαγγελματίες και ρυθμίστε την ένταση και το είδος της μουσικής ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε σε όλη την τελετή.